Het is zover. Feest! Je dochter of zoon is jarig en natuurlijk hoort daar een traktatie bij tegenwoordig… Maar wat is nu een leuk idee om te trakteren? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Snoep

Kleine uitdeelzakjes of doosjes snoep

Je kunt ervoor kiezen om kleine zakjes snoep uit te delen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de zakjes van Haribo, Maoam, Mentos of Redband. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een huismerk zakje.

Ook zijn er leuke doosjes die je in de traktatie kunt verwerken. Denk hierbij aan de bekende schatkistjes of een doosje met Dummies van Fruitella. Of de rolletjes met snoep van bijvoorbeeld mentos.

Je kunt de snoepzakjes, -rolletjes of -doosjes natuurlijk in een leuk, feestelijk zakje stoppen. Een leuke wikkel of andere versiering eromheen is ook leuk om te trakteren.

 

Snoep mix

Chocolade reepjes

Natuurlijk kun je voor de chocolade liefhebbers ook gaan voor (kleine) chocolade repen. Zo hebben veel merken kleine varianten van hun chocolade repen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Snicker, Tony’s chocolonely of Bounty. Maar ook vind je in veel supermarkten kleine varianten van een “gewone” chocolade reep. Natuurlijk kun je ook gaan voor bijvoorbeeld chocolade muntjes. Maak er een leuke verpakking of wikkel omheen of plak ze op een leuk kartonnetje.

Chips & popcorn

Zakje chips of popcorn

Een zakje chips of popcorn is een gemakkelijke, lekkere traktatie. Dit wordt natuurlijk al veel langer gebruikt voor traktatie, want zeg nu zelf… Hoe makkelijk is het om kleine chips zakjes of busjes in een mooie mand te stoppen en zo goed als elk kind in de klas tevreden te hebben. Je kunt ervoor kiezen om een mooie wikkel om het zakje heen te maken of het in een zakje of bakje te stoppen. Zo kunnen kinderen ook gelijk eten. Het voordeel aan een wikkel is dat je er het favoriete (actie)figuur van je kind op kan zetten, lekker persoonlijk!

Lolly's - Roze achtergrond

Lolly’s

Dit is en blijft een makkelijke traktatie waarbij je de versiering zo gek kunt maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om ze in een leuk zakje te stoppen met een paar andere leuke dingen of gewoon leuk versieren met bijvoorbeeld een leuke wikkel. Ga lekker aan de slag met pijpenragers, vilt, stiften en/of papier. Je kunt er allerlei dieren en figuren mee maken. Zo kun je bijvoorbeeld een vlinder maken door het papieren vleugels te geven of maak er een superheld van door hem een cape te geven.

Waterijs

IJsjes

Een all time favorite bij de kinderen. Bijna alle kinderen zijn dol op ijsjes. Er zijn een hoop (water)ijsjes die er al gezellig uit zien van zichzelf, maar je kunt er natuurlijk ook over na denken om er een leuk gezichtje op te tekenen met een watervaste stift. Houd er wel rekening mee dat de versiering natuurlijk diepvriezer-proof moet zijn.

Fruit

Fruit & groenten

Op scholen wordt er tegenwoordig steeds vaker voor gekozen om kinderen gezonde traktaties te laten trakteren. Denk hierbij aan lekkere traktatie met groenten en/of fruit.

Zo kun je een fruitspiesje maken, fruit met schil leuk versieren met een stift of het fruit uitsteken met leuke uitsteekvormpjes.

Je kunt ook gaan voor “verpakt fruit”. Denk bij verpakt fruit aan rozijntjes, ander (gedroogd) fruit of zakjes knijpfruit. Bij het merk Bear vind je bijvoorbeeld lekkere fruitsnacks. Voor op het kinderdagverblijf is dit dan ook perfect aangezien je op deze manier de meeste allergieën ook ontwijkt.

Uiteraard is het belangrijk om te letten op de leeftijd van de kinderen voordat je kiest voor het lekkers voor in de traktaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lolly’s die gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen.

Wat ga jij in de traktatie stoppen?

Neem nu een kijkje in onze webshop voor kant-en-klare traktaties!

Ballonnen

Welkom op onze Feest-enzo.com!

Je vindt op onze website de leukste feest en traktatie blogs. We zullen hier voorbeelden delen en uiteraard de leukste tips en tricks geven.

In onze webshop vind je de leukste kant-en-klare traktaties, feestartikelen en printables om van ieder feestje een succes te maken.

Wil je meer over ons leren?
Neem dan even een kijkje op deze pagina
.

Veel lees- en shopplezier!

Joanne & Milou

3 Reacties

 1. Tessa

  Toen ik kind was, waren de fruitspiezen van snoep erg populair. Ik heb een keer zelfs een echte taart getrakteerd

  Antwoord
 2. Claire

  Ik vind fruitspiesjes en popcorn super leuk! Net zoals een doosje rozijntjes.

  Antwoord
 3. Frederique

  Ik heb vaker traktaties gemaakt met popcorn inderdaad, je kunt er heel veel leuks mee doen!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

📦 Verzending vanaf €4,95 of gratis ophalen in Kerkdriel of Gameren